Düş aşağı!

Skip to content

Forumun bütün bölmələrini görmək üçün, daxil olun!

"Nə gözəl olardı maarif, bu məktəblər olmasaydı..."

Gərəksiz topiclər yığını...

Re: "Nə gözəl olardı maarif, bu məktəblər olmasaydı..."

Postby Azadlıq » Mon Mar 08, 2010 12:46 am

oxusan da oxumasan agil ola olmaya da bilər...
məktəblə agil adlı məfhumları valideynlərimiz bir tuturlar . Amma ayri şeylərdi...dəxlisi olmayan şeylər..

mən məsçün dvoşnik olmuşam o deməkdi ki vse mən agilsizam....amma o 680 bal oxuyub yiganlardan çox kitab oxumuşam ... o başqa söhbətdi ...
məktəbə qarşi da deyiləm . .sadəcə uşaqin yaninda 8martda məllimlərə indi 30manat - o vax beş şirvan yiganda uşaq da rüşvət verəcək...sadəcə belə şeyləri yox edib təmizləmək lazımdı...

mənnə elə gəlir ki hər şey psixadan aslıdı... bunların hamsı həyat dərsidi... elə universtet də...
düzdü oxumayıb bəxtəbəxt girmişəm...4cü kursdayam heç indiyə kimi də bir zad oxumamışam sadəcə dərs fason şeylərə həvəsim yoxdu...
auditoriyadı sinif otagidı zaddı bunlarda insan həyat dərsi öyrənir fikir veməsə də insan... necə insanlar görmüşük ..hələ əsgərliydə nələr var ee...))
ünverstet də məktəb də bir cəmiyyətdi....cəmiyyəti təmizləmək lazımdı məktəbləri yox..
Günahlarımı taşıyanın adı hamal değil melekti..
Azadlıq

"Ne güzel olurdu maarif, şu okullar olmasaydı..."

Postby Kor_Yolçu » Mon Mar 08, 2010 1:08 am

Bunu deyən kəs, Türk olub(Osmanlı döneminin öğretim bakanı)...
Heç bir qəsdi-qərəzliyim yox idi, sadəcə olaraq dediyi sözü elə oxumuşdum, və dəyişdirməyə də heç bir ehtiyac hiss etmədim...
O ki, qaldı _kOr_`un dediklərinə, cavab: "Mənə elə gəlir ki, "Anlamamısan" sözü də düzgün deyil. Çünki, əgər elə bir şey olsaydı, mən yox, SƏN "Anlamamısan". Amma Qaraqan`ı yox, MƏN`i...". Mən yazmışam ki, Qaraqan deyib: "Məktəb bizim ömrümüzdən oğurlayır". Axı, ""Qaraqan məktəbləri yandıraq" deyib, sabahdan böyük təmizləməyə başlayırıq. Hərə bir litr benzin gətirsə bəs edər. Bir də ki, kimin evində varsa, bir kibrit gətirsin", yazmamışam... :)
Nə isə...

P.S.: "P.S.`siz...".
Göydə qurşaq rəngbərəngdir...
Kor_Yolçu

Re: "Ne güzel olurdu maarif, şu okullar olmasaydı..."

Postby kOr » Mon Mar 08, 2010 1:20 am

yolçu öz yazdığın mətni yenidən oxu və axırıncı yazdığın şəerh haqqda düşün uyğunluq tapdınsa "malades"... və şərhərli başdan oxu gör millət nə yazıb....hər kəs insandı ayrılıqda bir fərddi ortada düşüncə müxtəlifliyi söhbəti var....

p.s. offtopa görə soryy ama arada lazımdı.. :idea:
bizə lazımdı sağlam ruhlu gənc,
mütailə mənəvi inkişaf !
kOr

"Ne güzel olurdu maarif, şu okullar olmasaydı..."

Postby Kor_Yolçu » Mon Mar 08, 2010 1:53 am

1. Mənim birinci cümləm bu olub ki, "Qaraqanın, HOSTçuların əksəriyyətinin və mənim fikrimcə məktəb, bizim ömrümüzdən yaşaya bilmədiyimiz neçə illəri oğurlayıb, qaçır...". Bəli, bu mənim və yazdığım insanların fikridir...
2. İkinci yazdığım cümlə bu olub ki, "Bəs, əgər məktəb olmasaydı, sizin fikrinizcə hər şey daha pis olardı, yoxsa hərə istədiyi peşəni, belə deyək də, hər bir kəs öz istədiyi sənəti icra edərdi?!...". Bu cümlə isə, SİZ`in fikriniz mənim üçün maraqlı olduğu üçün yazılıb. Mən, burada Qaraqan`ın heç fikrini yazmamışam axı...
3. Üçüncü cümlə isə bu cür olub: "P.S.: Belə bir söz var: "Hamı həkim olsaydı, həkimə ehtiyyac olacaqdı mı?"...". Yəni ki, "Hamı istəyib oxuyub?!..." sualı...
4. Mən birdə oxudum. Məsləhətim, səndə oxu...

P.S.: "P.S.`siz...".
Göydə qurşaq rəngbərəngdir...
Kor_Yolçu

Postby pozan » Mon Mar 08, 2010 11:28 am

kor,men senin dediklerini anladim,
yəni ç hansi saglam qerarlardan sobet gedir?
mən ölməyəcəm...
pozan

Postby syzygy » Wed Mar 10, 2010 12:02 am

Məktəblərin olması lazımdı və yaxşıkidə təhsil ocağları var.Ümumiyyətlə təhsilə sərf olunan illər vaxt itkisi deyil məncə.
Min əks fikir əqidəmi dəyişməz!
syzygy

Postby Rafit » Wed Mar 10, 2010 12:32 am

syzygy wrote:Məktəblərin olması lazımdı və yaxşıkidə təhsil ocağları var.Ümumiyyətlə təhsilə sərf olunan illər vaxt itkisi deyil məncə.

oxumuyan, əlbət bunu istəməz =)
biz fərqli fikirləşmək istəmirik, fikirlərimiz fəqlidir!..
Rafit

Postby RAmiZ_636 » Wed Mar 10, 2010 1:04 am

quran oxu kelimesi ile bawlayir.peygemberimizde deyibki bewikden mezara kimi oxu.amma men mektebi sevmirem niyese :D
RAmiZ_636

Postby linkin » Wed Mar 10, 2010 1:27 am

bəzi mənbələrə görə Lenin baba "oxumaq oxumaq birdə oxumaq" deyib ay kişi qələt eliyirlər bizimkilər!
lenin "öyrənmək öyrənmək bidə öyrənmək" deyib...
sözsüz bilik lazımdı ama day mən ixtisasım turizm ola-ola mənim riyaziyyatdan mühazirə yazmağın gülməlidi =)
gedən kəslərə qalan hərkəsə: HOST divarda yazı deyil, HOST içinizdə...[az-ya]
linkin

Postby slim shady » Wed Mar 10, 2010 1:35 am

Bir şeyi tam bil,hər şeydən də bir az bil!
Bilmirəm kim deyib amma pis də deməyib ;)
Dudaklarımda senfonim çalarken hep duacım oldu Bass,drum.
slim shady

Postby Rafit » Wed Mar 10, 2010 1:36 am

linkin wrote:bəzi mənbələrə görə Lenin baba "oxumaq oxumaq birdə oxumaq" deyib ay kişi qələt eliyirlər bizimkilər!
sözsüz bilik lazımdı ama day mən ixtisasım turizm ola-ola mənim riyaziyyatdan mühazirə yazmağın gülməlidi =)

linkin, sevdim, məni də başımı biokimyayla doldururlar eee, heç lazım deyil vallah kim gəlir gəlsin isbat eliyərəm ki...
biz fərqli fikirləşmək istəmirik, fikirlərimiz fəqlidir!..
Rafit

Postby kOr » Wed Mar 10, 2010 1:49 am

linkin wrote:bəzi mənbələrə görə Lenin baba "oxumaq oxumaq birdə oxumaq" deyib ay kişi qələt eliyirlər bizimkilər!

linkin al benden de o kadarr... iqdisadiyat məlliminə deyirəm ki bizim ixtisasımız otelçilikdi turizmin əsasəarı fənnini bir semestir keçdilər amma iqdisadiyyati 2 niyə olur belə deyir sən bilməzsən demoqoqluq eləmə da nə deyəsən ?
bizə lazımdı sağlam ruhlu gənc,
mütailə mənəvi inkişaf !
kOr

Postby Azadlıq » Wed Mar 10, 2010 8:16 pm

cinayetkaram wrote:quran oxu kelimesi ile bawlayir.peygemberimizde deyibki bewikden mezara kimi oxu.amma men mektebi sevmirem niyese :D

Mən biləni beşikdən məzara lm öyrənin deyib...oxumaq la elm öyrənməy tamam ayrı şeylərdi..
linkin də dedi axı....oxumaq hara öyrənməy hara... + da ki elm..
sizlərə də ilk kursun ilk günlərində matrits dərsini keçibləər ))
diyəsən təzə unv-e girənlərin hamsına bunu keçirlər....altşüur məsələsi.. yəni oxumaq çətindi pul verin ..
Günahlarımı taşıyanın adı hamal değil melekti..
Azadlıq

Postby R.I.D.D.L.E » Thu Mar 11, 2010 12:06 am

savadsız insanın fikirləridə primitiv olur.bu məktəb,uni,və s.insana dünya görüşü verir.
birdəki hal hazırdkı cəmiyyətdə elme tələbat böyükdü,ona görədə istədik istəmədik gərək təhsil alaq...
R.I.D.D.L.E

Postby ziko » Thu Mar 11, 2010 11:51 pm

A kitabında bir söz vare sistem özü lap əvvəldən səhf qurulub mən bu sözü təhsilə də aid edərdim.çox fikirləşmişəm bu barədə amma səhfin harada olduğun tapa bilməmişəm..hələ
birdəki çess dimişdi ki siz gözlüyün savadsızığı bidəki nasistlərin qalxmağın..məncə birincisi artıq baş verməkdədir.məktəblərdə səhf yoxdu insanlarda səhf var.20-ci əsrdə milyonçular qapı-qapı qəsəbə-qəsəbə evlərə düşüb uşaqları məktəbə təhsilə yönəldirdilər.1əsr əvvəl hərfləri belə bilməyən insanlarda 1əsr sonrakı dəyişikliyi görməmək mümün deyil.sadəcə mən deyərdim ki, ya 11 illik təhsil sitemində səhv var? yadakı oxumaq istəmirik.rüşvətsə tam ayri mövzudu.oxumamaqçun rüşvəti bəhanə gətirmək düzgün deyil.
Paradoksları normaya, istisnaları qanuna çevirdik...
ziko

PreviousNext

Return to Board index

Return to Ölmüş topiclər qəbirstanlığı