Düş aşağı!

Skip to content

Forumun bütün bölmələrini görmək üçün, daxil olun!

Valideynlərimiz

Hey you! Don't tell me there's no hope at all! Together we stand, divided we fall!

Re: Valideynlərimiz

Postby Qul » Sun Mar 07, 2010 1:50 am

Valideynlerimin munasibeti cox normaldir duzu evveller bir xobbi kimi baxirdilar Qaraqanin A kitabini oxuyanda biraz subhe yaranmisdi iclerinde ordan burdan agzigoyceklerden esitdikleri ile bir ara beynimi yondular amma sonra izah edenden sonra her sey melum oldu. Indi ise her sey normaldir bele seylerle maraqlanmirlar
Balalarımızın toyunu görək =)
Qul

Postby kOr » Sun Mar 07, 2010 3:42 am

hər nə qədər ki fikirlərimiz və istəklərimiz fərqlidi, hər nə qədər ki " balamız hosta-posta qulaq asandan dəli bala olub" desələr də hər nə qədər razılaşmasalarda sevirəm onları..münasibət normaldı.. ən azından geyim azadlığım istədiyim şeyləri etmeək və istədiyim insanlarla görüşmək azadlığım var... xətai demişkən hər şey insanın özündən asılıdır (bizdə məktəbdə 11 sinifdə bir uşaq var idi atası krasovka geyməyə icazə vermirdi.. geyim azadlığımı ona görə yazdım bura).... sevirəm onları və onlarsız təsəvvür etmirəm.....

p.s. bu o demek deyil ki sevirsən sə onlardan asılısan bu içdən gələn bir zaddı..
bizə lazımdı sağlam ruhlu gənc,
mütailə mənəvi inkişaf !
kOr

Postby amir » Sun Mar 07, 2010 10:35 am

Belə bir şeydə var. Əslində onlar öz düşüncələrində mənə yaxşılıq edirlər.
Yəni hər şeyi mənim yaxşılıqım üçün.
Ən azınnan mən onları başa düşürəm.
Amma məni anlamaqa çalışmırlar.
Qınamııram çünki onların beynində belə bir zad var : HƏLƏ UŞAQSAN bala.
Əsasən atam bir az maneə qoyur.
Onsuzda ideal heç nə yoxdu.
O cümlədən ideal valideyndə yoxdu.
Valideynlərimə hörmət edirəm.
VALİDEYN olduqları üçün.
VALİDEYN adını daşıdıqları üçün.
и вообще какого черта я тут делаю...
amir

Postby ...Miss PsiX... » Sun Mar 07, 2010 3:57 pm

-razıdırlar mi onlar sizinlə?
həmrəydilər mi ONLAR sizinlə?
Nadir hallarda he razilawa bilirik. Cox cetinlikle de olsa.
-umumiyətlə... məhs sənin valideynlərinlə münasibətin nə yerdədi?
o sənin üçün sadəcə valideyn statusu daşıyır ya necə?
Munasibetim yaxşı deyil. Onlari ancaq tehsilim maraqlandirir.Başqa hecne.Duşuncelerim, gelecek planlarim, isteklerim bunlar hecnedi (onlar ucun).
Onlar menim ucun sadece valideyndi.Evvel fikirlewirdimse, indi artiq eminem hemiwe de ele olacaq.
Həyata F5)
...Miss PsiX...

Postby D.A.R.K. » Sun Mar 07, 2010 6:44 pm

razıdırlar məncə amma həmrəy deyiller..
Axırı əvvəli Qara Torpaq.........
D.A.R.K.

Postby nicat » Sun Mar 07, 2010 7:13 pm

Pis deyil amma hər şeyə mənim yerimə qərar verirlər axı mən hələ "balacayam"
nicat

Postby Rafit » Wed Mar 10, 2010 12:45 am

1000`nən çox ailə növü, və bu ailəni formalaşdıran "valideynlərin" növlərini saymağ olar, bu da elə şəraitə, uşağların və ya uşağın psixikasına, təsir edir və ya bir başa dəyişir çox hallarda...
bir neçə tip ailə növünü nəzərdən keçirəy
*ata sərxoş, arvadı uşağı döyür, işə yaramaz spirt boçkası, küt insan, belədiki uşağı hətta ananı fikirləşin...
*ata, ana yaşadığlar ömür boyu çox əzablar çəkib, belədiki milliyətçi olublar dövlətdən çox "zərbələr" görüblər, uşağlarını isə qorxu çətiri altında saxlamağı azad olmağdan üstün tuturlar...
*valideynlərinin tək uşağı, ərköyün "istədiyini" edən, heç qəm görməmiş, əlini istidən soyuğa qoymayan, sözün əsl mənasında kef edən...
*ata çoxdan atıb gedib, həyatda onnan acığını çıxmaq istəyən uşağ, "nifrət ağacını içində suvarır, barını gözdəyir"...
*qız uşağlarının çox əziyyət çəkdiyləri göz qabağında bu ölkədə...

belə deməy istədiyim, şəraitdi bu, əslində ailə belə olmalıdı deyə bir zad yoxdu...
biz fərqli fikirləşmək istəmirik, fikirlərimiz fəqlidir!..
Rafit

Postby Azadlıq » Thu Mar 11, 2010 12:12 am

Əslində mən elə fikirləşirəm ki haçan bu sovet ideologiyası ilə böyümüş insanlar olmayacaq..onda nəsə ola bilər
yəni ki biz valideyn olanda .. 85 86 87 təvvəlludlərdən bu tərəfəki insanları dəyişməy olur..o tərəfkilərə anladmaq olmur...bilmirəm niyə..

Mənə elə gəlir ki başa düşməməy elmsizlikdən gəlir.. (söhbət fizika kimyadan gedmir - həyat dərsi )
elələrimiz var ki valideynləri rayonda böyüyüb və onların ataları onları elə böyüdüb bəziləri qizlarını da instuta qoymayiblar..

Atalardan da instutda fizika və o tipli şeyləri elm sayiblarsa başa düşməyəcəyləri aydindi...
məs. məndə mama təbii ki tamamilə anlamır .. a bala sənin başin xarabdlı nədi agilli ol..zad..
ata da ki arada bir başa düşür ..dost kimi ola bilirk arada... ( nəblim futbol zad oynamamga aparmişam onu )

Çoxvaxt mirt üzərində qurulur.... arada bir siqaret çəkəndə deyir çəkməy istəyirssənn gəl dadına bax...bilir ki desə çəkmə ha..mən çəkəcəm....onunçün vaxtında elə şeylər edib ki... .

Nəblim evlənirsən evlən...caamata nə qədər pul yazılmışam hamsını qaytarmaq lazımdı...yoxsa özüm evlənəcəm..))"

bel belə şeyərlə ya yoxlayıb ya nəyisə yadıma salıb ya öz fikirlərini yeridib ..bilmirəm.... amma adam belə əlaqələr sayəsində yaxınlaşır..
arada bir atama deyirəm kaş bu sovet vaxtında dogulmazdın məni də başa düşərdin...
məs mən anlayıram ki məni anlayan deyillər ona görə də heç nəyi başa salmaga çalışmiram....artıq yorulmuşam..
Günahlarımı taşıyanın adı hamal değil melekti..
Azadlıq

Postby fascism » Thu Mar 11, 2010 11:52 am

gəlin biraz onlardan danışaq.
razıdırlar mi onlar sizinlə?
həmrəydilər mi ONLAR sizinlə?

umumiyətlə... məhs sənin valideynlərinlə münasibətin nə yerdədi?
o sənin üçün sadəcə valideyn statusu daşıyır ya necə?

"Guya" yaxşıdır.düzdü bu forumdan başqa yerdə görmədim soruşsunlarki valideynlərinlə yola gedirsənmi?
məni başa düşmələri üçün ən azı birdə mənim gözümdən baxmalıdırlar hər şeyə.amma onlar mənim fikirlərimə baxmamış silirlər.yada heç baxmırlar çünki mən hələ balacayam
əvvəl təsir eləyirdi bu amma öyrəşmişəm artıq
insan oğlu belədidə hər şeyə zamanla öyrəşir mübarizə aparmaq əvəzinə
məndə belə qul olmuşam :(
neynəyə bilərəmki nədə olsa onları sevirəm həqiqətən sevirəm
U can't Fu*k with us
fascism

Postby ziko » Fri Mar 12, 2010 12:21 am

valideynlərin səni anlamırsa səhf elə səndədi.ilk novbədə belə baxanda səndə onları anlamırsan.onlarında səni anlamamağı normaldı məncə. nəticədə ortada yaranır uşaq və valideyn anlaşılmamazlığı.əslində əgər sənin hələ yetkinlik yaşın çatmiyibsa yəni aşağısı 18 olmuyubsa onsuz da səni anlıyan deyillər və səndə onları.18 dən sonra sən artıq onların səni anlamadığını anlayırsan və buna əhəmiyətdə vermirsən.valideynlerdə istər istəməz ən azınnan əvvəlki kimi təzyiq gostərmirlər.
rafit "ailə və uşaq" növlərin saymaqla dedi hər şeyi.məncə
Paradoksları normaya, istisnaları qanuna çevirdik...
ziko

Postby Nimfus » Fri Mar 12, 2010 12:36 am

mən evdəkilərnən nə qədər az danişsam o qədər sakitçilik olar...uşaqliqda onlara oz hislerim gün ərzində nə olur danişanda səhv anlayilar və açiqlama tələb etmədən запирали дома..mənim valideynlərim heç kəsə güvənmiyənlər tipinə aiddirlər...televizorda bütün günü olan hadisələrə baxib ordaki insanlarin yerinə məni tesevvür edirlər..və beləcədə ehtiyatliğin ifrat dərəcəsinə çatiblar..ona görədə onlara yalan danişmağ mənimçun asandi...olar nə qədər az bilsələr o qədər yaxşidi..indidə nəyisə başa salmağ istəyəndə mən isti desəm onlar od alov başa düşürlər..demirəm onlari həmişə alladiram..sadece olar mənim həyatim barədə çox az şey bilirlər...hətta mənə evdə призрак statusu verilib..=)..bilirəmki onlar mənim yaxşiliğimi istirlər..quşda baliği havaya qaldirmağla yaxşiliğ elədiyini sanir...
Bizə gərəydi sağlam ruhlu gənc...AİD
Nimfus

Postby R.I.D.D.L.E » Fri Mar 12, 2010 12:56 am

məncə valideyn sevgisindən böyük heçnə yoxdur! və əgər nəsə irad bildirillərsə bunu bize görə deyillər.və əgər biz qulaq asmırıqsa öz iüimizdir!"dinliyərəm məsləhət ama nə edirəm özüm bilərəm"məncə hər şey tam aydındır...
R.I.D.D.L.E

Postby Nimfus » Fri Mar 12, 2010 1:02 am

əgər biz qulaq asmırıqsa öz iüimizdir

axırıncı sözü başa düşmədime...
Bizə gərəydi sağlam ruhlu gənc...AİD
Nimfus

Postby ilou » Fri Mar 12, 2010 1:26 pm

basdırardım diri diri=)
hippie...=)
ilou

Postby Şəhid » Sat Mar 13, 2010 1:24 am

Valideynlərimin kəskin təzyiqinə məruz qalıram,daima.Demək olar heç vaxt mənim fikrimlə maraqlanmırlar...Amma özümə maraqlı gəlir,görəsən mən onların yerinə olsaydım belə şərəfsizliklər dolu həyatda övladımın sağ qalacağına əmin ola bilərdim?...
Hara sürünürəm?Dahiliyə yoxsa cəhənnəmə?
Şəhid

PreviousNext

Return to Board index

Return to Siz